Kuinka konepaja takoo kasvua isoista asiakkaista?

Haapasaari Works on kasvattanut liiketoimintaansa menestyksekkäästi Collector Bankin saatavarahoituksen avulla vuodesta 2009 alkaen. "Collector tuli kuvioihin kun menetimme yhden suurimmista asiakkaista ja jatko oli vaakalaudalla", kertoo Haapasaari Worksin toimitusjohtaja Kari Haapasaari.

Olemme metallialan pankki

Haapasaari Works on vuonna 2005 perustettu tilauskonepaja, jonka vahvuutena on kokonaisvaltainen osaaminen levy-, koneistus- ja pintakäsittelytöissä. Yritys on kasvanut tasaisesti vuodesta 2009.

Vuoteen 2009 verrattuna olemme yli seitsenkertaistaneet liikevaihtomme panostamalla ja keskittymällä ydinliiketoimintaamme.

Kasvua isoista asiakkaista

Haapasaari Works panostaa voimakkaasti isojen asiakkaiden hankkimiseen, sillä se näkee niissä suurimman kasvupotentiaalin. Ennen Collector Bank -yhteistyötä esteeksi muodostuivat pitkät maksuehdot. Teollisuudessa palkat ja materiaalikustannukset on maksettava etupainotteisesti ennen kuin tuotteista saadaan maksu. Isot asiakkaat puolestaan vaativat pitkiä maksuehtoja, jolloin niiden tarjoaminen on selkeä kilpailuetu.

Laskujen osto ja rahoitus ovat mahdollistaneet sen, että voimme investoida liiketoimintaamme ja voitamme joustavuudellamme toimeksiantoja. Yleinen taloustilanne ei hidasta vauhtiamme.

Parempi kassavirta ja maksukyky

Collector Bankin rahoituspalveluiden avulla myyntisaatavat ovat Haapasaari Worksin käytössä heti laskuttamisen jälkeen. Tämä on ollut yksi tärkeimpiä tekijöitä yhteistyössä Collector Bankin kanssa, sillä huoli epävarmasta maksuvalmiudesta ja kassavirrasta ovat poissa. Rahoitus on tuonut liiketoimintaan ennustettavuutta ja Haapasaari Worksin näkymä on jatkuvasti tulevaisuudessa.

Yhteistyö on kasvanut voimavaraksi, sillä kassavirta on tehostunut ja yrityksemme on sen ansiosta hyvässä kunnossa. Collector Bankin rahoituspalvelut mahdollistavat oman panostuksemme yrityksemme kasvuun, eikä meidän tarvitse toimia rahoittajana omille asiakkaillemme.

Keskittyminen ydinliiketoimintaan

Haapasaari Works on hyödyntänyt nopeamman kassavirran ja maksukyvyn tuomaa voimaa panostaakseen työn laatuun ja henkilökunnan koulutukseen, jotka yritys näkee avaimina suomalaisten metalliyritysten kasvulle. Luonnollisesti menestyminen on vaatinut myös kovaa työtä.

Kasvu vaatii jatkuvaa työtä sekä luotettavan rahoituskumppanin. Etenkin konepaja-alalla vaihtoehdoista tippuvat nopeasti pois muut vaihtoehdot kuin käyttöpääoman rahoitus. Rahoitus puolestaan on elinehto, jos haluaa keskittyä olennaiseen.