Taklaako yksinkertaisempi reskontranhallinta jääkiekon haasteet?

Jääkiekkojoukkue Frölunda Indians on saanut Collector Bankin yritysrahoituksen avulla nopeutettua kassavirtaansa ja kevennettyä hallintoaan. "Kaikki toimii erittäin sulavasti", toteaa joukkueen talousjohtaja Lars Axelsson.

Olemme urheilualan pankki

Frölunda Indiansin historia ja juuret johtavat toiseen maailmansotaan. Sen jälkeen joukkue on pelannut Ruotsinmestaruudesta kaikkiaan yhdeksän kertaa ja voittanut näistä kamppailuista neljä. Viimeisin voitto on kaudelta 2015-2016.

Kuten liiketoimintaan kuuluu, myös voittoa tavoittelemattoman jääkiekkoseuran on kohdattava taloudelliset tosiasiat. Joukkueen tulot ja menot eivät luonnollisesti jakaudu tasaisesti koko vuodelle.

Talouden kausivaihtelut

Frölunda Indiansin suurin yksittäinen kustannus on pelaajien palkat, joita maksetaan kuukausittain läpi vuoden. Tämä on yksi syy siihen miksi Frölunda Indians on valinnut Collector Bankin yritysrahoituspalvelut. Areena, Scandinavium, vuokrataan kunnan työntekijöiden kera. Joka kerta kun Frölunda onnistuu myymään yli 12 000 paikkaa, he saavat hyvin tuloja. Seuran talouden tärkein osa on kuitenkin yritysyhteistyö, jolloin yritykset maksavat näkyvyydestä otteluissa ja tapahtumissa.

Tämä on iso osa liikevaihtoamme ja siksi on tärkeää, että se toimii erittäin hyvin. Tässä kohtaa Collector tulee kuvaan.

Kevyempi hallinto

Collector Bankin yritysrahoituspalveluita käyttämällä Frölunda saa sesongin aikana rahat käyttöönsä nopeammin, mikä takaa ennustettavan kassavirran. Joukkue valitsee itse mitkä laskut myydään ja mitkä rahoitetaan. Tämä on kuitenkin vain osa isompaa kokonaisuutta. Voittoa tavoittelematon jääkiekkojoukkue työllistää 15 henkilöä ja hyvänä vuotena liikevaihto on lähes 150 miljoonaa kruunua. Yritysrahoitus ei auta ainoastaan parantamaan maksuvalmiutta vaan se helpottaa myös hallinnollista työtä.

Tämä ei ole meille ratkaiseva tekijä, mutta olemme nähneet sen edut. Se pitää sisällään koko reskontranhallinnan, laskutuksen ja muistutusten kanssa. Siten saat vähän lisää voimaa taaksesi ja hieman paremman maksutehokkuuden.

Hyvä yleiskuva

Koko palvelu on paketoitu web-käyttöliittymään, josta Lars Axelsson kollegoineen saa yleiskuvan koko reskontrasta, viimeisimmistä suorituksista sekä tarvittaessa myös yksittäisten laskujen tilanteesta. Palvelun tulee tukea liiketoimintaa, jonka tavoitteena on sitouttaa nuoria jääkiekkoon, kehittää uusia kykyjä ja voittaa mestaruus.

Olemme niin suuri yhdistys, että liiketoimintaa on johdettava kuin yritystä. Se on osa asian viehätystä.