torstai 12 joulukuuta, 2013 12.41

Muuttuva korko tekee Collectorin Joustolainasta entistä joustavamman

Rahoitusyhtiö Collector uusii Joustolaina-rahoitustuotteensa lainaehtoja. Yksityishenkilöille suunnatun Joustolainan korko on joulukuusta alkaen entistä edullisempi ja määräytyy yksilöllisesti asiakkaan mukaan. Tulevaisuudessa Collector laajentaa tarjontaansa yhä enemmän perinteisten pankkien tarjoamiin palveluihin.

Collectorin Joustolaina on suunniteltu kaikkien suomalaisten henkilökohtaisiin rahoitustarpeisiin. Tästä päivästä alkaen lainaehdot päivittyvät joustavammiksi ja korko entistä kohtuullisemmaksi. Aiemman kiinteän 22 prosentin koron sijaan Joustolainan korko on vastaisuudessa 9,9–19,9 % asiakkaan maksukyvyn mukaan.

Rahoitusta on nyt saatavilla enemmän ja pidemmäksi aikaa. Lainasumma on 2 000–10 000 euroa, kun aikaisemmin lainakatto oli 4 000 euroa. Myös maksuaika on pidentynyt 2–10 vuoteen aiemman 1–4 vuoden sijaan.

”Perinteiset pankit tarjoavat edullisia korkoja vain omille asiakkailleen. Collector edustaa uutta ajattelutapaa rahoitusalalla: Joustolaina on kaikkien lisärahoitusta tarvitsevien suomalaisten saatavilla kohtuullisella ja asiakkaan mukaan räätälöitävällä korolla”, kertoo toimitusjohtaja Miika Engström.

Collectorin Joustolainan avausmaksu on 60 euroa ja lainanlyhennyskustannus on 3 euroa lyhennystä kohti. Lainan lyhennyssumma on kiinteä, eli samansuuruinen joka kuukausi.

”Tulevaisuudessa Collector tuo markkinoille yhä enemmän perinteisten pankkien tarjoamia palveluita. Samalla selvitämme entistä tarkemmin lainanhakijoidemme maksukykyä, jotta osaamme palvella asiakkaitamme turvallisesti ja juuri heille sopivalla tavalla”, Engström sanoo.

Esimerkkejä Joustolainan todellisesta vuosikorosta

  • Nimelliskorko 9,9 %, lainasumma 4 000 euroa seitsemän vuoden maksuajalla: jos kuukausilyhennys on 66 euroa, takaisinmaksettava kokonaissumma (sis. lainapääoman sekä kaikki korot ja kulut) on yhteensä 5 873 euroa. Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko 12,55 %.
  • Nimelliskorko 19,9 %, lainasumma 4 000 euroa seitsemän vuoden maksuajalla: jos kuukausilyhennys on 89 euroa, takaisinmaksettava kokonaissumma (sis. lainapääoman sekä kaikki korot ja kulut) on 7 753 euroa. Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko 24,21 prosenttia. 

Collector on luottomarkkinointiyritys, jonka tavoitteena on olla luova ja uudella tavalla ajatteleva toimija rahoitusalalla. Tarjoamme yrityksille palveluita, jotka vapauttavat pääomaa ja mahdollistavat tehokkaan ja turvallisen ostamisen sekä laskulla että osamaksulla. Tarjoamme myös laina- ja talletuspalveluja sekä luottokortteja yksityishenkilöille. Collector on kasvanut tasaiseen tahtiin aloitettuaan toimintansa vuonna 1999. Tällä hetkellä Collectorilla on yli 240 työntekijää; jotka työskentelevät Göteborgin, Tukholman Oslon ja Helsingin toimipisteissä.