Näin saavutat tavoitteesi vuonna 2017

Oletko päättänyt, että vuonna 2017 toteutat suuren hankkeesi tai laajennat yritystoimintaasi maailmalle, mutta raha ei ihan riitäkään? Collector Bank voi olla sinulle juuri oikea ratkaisu.

Moni yritys päätyy ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jossa olisi paljon mahdollisuuksia kasvuun, mutta rahat suunnitelmien toteuttamiseen puuttuvat. Tavoitteet voivat ulottua uuden, mielenkiintoisen hankkeen rahoittamisesta aina uusille markkinoille harppaamiseen.

Silloin tarvitset rinnallesi kumppanin, joka tarjoaa erilaisia rahoitusmahdollisuuksia, jotta sinä voit laajentaa yrityksesi toimintaa. Eräs usein unohdettu keino, jolla yritystä voidaan viedä vauhdilla eteenpäin, on laskusaatavarahoitus.

Laskusaatavarahoituksella on monia etuja. Sen avulla voidaan parantaa kassavirtaa ja maksuvalmiutta, mutta lisäksi se auttaa yritystä vahvistamaan taloudellisia tunnuslukujaan. Paremmat tunnusluvut parantavat yrityksesi luottokelpoisuutta ja helpottavat päämäärien asettamista.

Collector Bankilla on paljon kokemusta laskusaatavarahoituksesta, ja se auttaa yrityksiä kasvamaan vapauttamalla niiden käyttövaroja.

Keskitymme asiakkaidemme tulevaisuudensuunnitelmiin ja siihen, kuinka tavoitteet saavutetaan. Yrityksen kasvattaminen on kallista, koska se vaatii yleensä investointeja henkilöstöön, korkeampia konsultointikuluja ja inventointeja samalla, kun kasvava laskutus sitoo pääomaa.

Collectorilla on räätälöityjä ratkaisuja juuri vientiä harjoittaville yrityksille ja yrityksille, jotka suunnittelevat viennin aloittamista. Eräs este vientitoiminnan aloittamiselle on usein se, että yrityksellä ei ole siihen varaa, vaikka panostus voisikin pitkällä tähtäimellä kasvattaa liiketoimintaa. Collector Bank tarjoaa tähän tarkoitukseen vientirahoitusta, joka tarkoittaa, että yritys myy laskujaan tai ottaa lainaa niitä vastaan ja voi siten käyttää rahaa laajentumiseensa. Voimme esimerkiksi auttaa viennin rahoittamisessa ja varmistaa maksujen saannin uusilla ja tuntemattomilla markkinoilla.

Collectorin ratkaisuista hyötyvät myös yritykset, joilla on toimintaa maissa, joissa Collectorilla on konttori eli Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Meidän kauttamme yritys voi hoitaa asiakaslaskutustaan samoilla periaatteilla kolmessa maassa, mikä helpottaa hallinnointia.

Jotkin yritykset tarvitsevat kausivaihteluun sidoksissa olevaa rahoitusta, korkeampaa luototusastetta ja lisävakuuksia. Toiset yritykset taas kaipaavat innovatiivisia tapoja saada mahdollisimman dynaamista rahoitusta.

Siksi päätökset pitää saada nopeasti. Tarvitaan pankki, joka toimii koko ajan proaktiivisesti – kuten Collector Bank. Voimme myös kehittää asiakkaidemme liiketoimintaa tarjoamalla erilaisia maksuvaihtoehtoja heidän asiakkailleen, mikä lisää asiakkainamme olevien yritysten kilpailukykyä.

Yhdeksän hyvää neuvia collectorilta

  1. Suurin osa kasvavista yrityksistä törmää yllättäviin tilanteisiin, jolloin rahoituskysymyksiin on löydettävä vastauksia nopeasti. Silloin on hyvä tehdä yhteistyötä sellaisen pankin kanssa, joka ymmärtää liiketoimintaasi.

  2. Laskuta aina heti, kun olet saanut toimeksiannon valmiiksi. Kehitä siihen hyvät toimintatavat.

  3. Maksuehdot. Kysy itseltäsi, kuinka pitkän maksuajan yrityksesi antaa ja mitä se maksaa. Talouden kannalta paras maksuaika olisi 0 päivää, mutta se todennäköisesti karkottaisi asiakkaat. Ajattele, jos voisitkin koko ajan myydä laskusi tai ottaa luottoa niitä vastaan sekä antaa asiakkaillesi pidemmän maksuajan samalla, kun yrityksesi saa maksut suoraan laskusaatavarahoituksen ansiosta.

  4. Keskity oikeisiin asioihin ja vapauta aikaa sille, missä olet hyvä. Jos myyt moottorikelkkoja, keskity myymiseen sen sijaan, että kuluttaisit kaiken aikasi yrityksesi sisäiseen hallintoon.

  5. Maksuvalmius. Laskusaatavarahoituksen avulla saat rahat saman tien. Voit käyttää rahoja investointeihin ja uusiin liiketoimiin sen sijaan, että toimisit pankkina asiakkaillesi.

  6. Tarkista asiakkaasi. Tarkista heidän tietonsa ennen kuin otat heidät asiakkaiksesi, jotta tiedät saavasi maksun työstäsi. Yllättävän monet eivät vieläkään tarkista asioita riittävän hyvin. Kun tarkistat luottotiedot ja teet netissä haun asiakkaan nimellä, saat nopeasti kuvan siitä, kuinka maksukykyisestä asiakkaasta on kyse.

  7. Etsi uusia markkinoita. Yritys kasvaa usein siten, että se sopeuttaa tuotteensa uusille markkinoille tai uusille kohderyhmille. Collector Bank tarjoaa laskusaatavarahoitusta, jotta yritys voi toimia myös Suomen rajojen ulkopuolella.

  8. Laajenna verkkokaupan avulla. Verkkomyynnin aloittamisen ei tarvitse olla kallista. Collector Bank tarjoaa verkkokaupallesi muun muassa maksuratkaisuja, joiden avulla voit laajentaa toimintaasi verkossa ja samanaikaisesti rahoittaa myyntiä.

  9. Uskalla panostaa! Haluamme, että asiakkaamme uskaltavat panostaa liiketoimintaansa mahdollisimman paljon ja samalla keskittyä ydinosaamiseensa. Jos rinnalla on hyvä kumppani, kaikki on paljon helpompaa.