Näin valitset oikean ­verkkokauppa­alustan

Kätevä käyttöliittymä, selkeä kassajärjestelmä ja sujuva tilausten käsittely. Verkkokauppa-alustan valitseminen ei ole ihan yksinkertaista, varsinkaan jos ei ole alan asiantuntija. Kerromme avaintekijöistä, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen verkkokaupan pystyttämistä.

Verkkokauppa-alustojen kolme tyyppiä

Markkinoilla on nykyisin kolmentyyppisiä verkkokauppa-alustoja. Tavallisin niistä on SaaS-malli (Software as a service eli ohjelmisto palveluna), jossa yritys vuokraa alustan käyttöoikeuden toimittajalta, joka puolestaan ylläpitää verkkokauppaa omalla palvelimellaan. SaaS-malli on hyvä vaihtoehto muun muassa siksi, että verkkokaupan käyttöönotto ja määrittäminen onnistuvat nopeasti.

Valittavana on myös lisenssipohjainen sekä avoimeen lähdekoodiin perustuva malli. Lisenssipohjaisessa mallissa verkkokauppayritys maksaa lisenssimaksua, mutta muuten nämä mallit ovat samankaltaisia. Niissä yritys itse tai sen palkkaamat ulkopuoliset konsultit ylläpitävät, konfiguroivat ja joissakin tapauksissa kehittävät alustaa. Niiden etu on siinä, että erikoistoimintojen lisääminen onnistuu pienemmin kustannuksin.

Voit ladata koko artikkelin täyttämällä lomakkeen.

Lataa koko artikkeli

Täytä yhteystietosi niin lähetämme sinulle artikkelin sähköpostiisi.

  • Pakollinen kenttä
  • Pakollinen kenttä
  • Pakollinen kenttä
  • Pakollinen kenttä
  • Sähköpostiosoite on virheellinen
Jokin meni vikaan!