Hero image

Factoring

Anna asiakkaillesi aikaa.
Laskujen myynti tai rahoitus takaa sinulle tasaisen kassavirran joka kuukausi.

Mitä on factoring?

Pitkät maksuajat voivat olla kohtalokkaita. Toisaalta hyvälle asiakkaalle kannattaa antaa riittävästi maksuaikaa. Siksi tarjoamme laskujen osto- ja factoring-palveluita. Ne ovat liiketoimintaa parantavia työkaluja, jotka vapauttavat pääomaa ja parantavat kassavirtaasi. Pitkällä tähtäimellä ne voivat parantaa myös monia yrityksesi tunnuslukuja.  

Factoringin ansiosta saat maksut nopeammin yrityksen tilille ja vältyt tavarantoimittajien laskujen ja asiakaslaskujen väliin jäävältä rahoitusvajeelta. Rahoituspalveluitamme käyttämällä suojaat yritystäsi myös luottotappio- ja maksuviiveriskeiltä.  

Voit myydä tai rahoittaa laskusi yrityksesi tarpeiden mukaan – tai vaikka yhdistää molemmat rahoitustavat! Hoidamme myös vientilaskujen rahoituksen.

Haluan lisätietoja!

Täytä alla oleva lomake, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme, kuinka voimme yhdessä räätälöidä juuri sinulle sopivan ratkaisun.

  • Pakollinen kenttä
  • Pakollinen kenttä
  • Pakollinen kenttä
  • Puhelinnumero on virheellinen
  • Pakollinen kenttä
  • Sähköpostiosoite on virheellinen
  • Pakollinen kenttä
Jokin meni vikaan!

Laskujen osto

Laskujen osto tarkoittaa, että myyt laskusi koko arvostaan Collector bankille. Maksamasi provisio kattaa hallinnolliset kulut, riskin siirtymisen ja rahoituksen. Kannamme myös luottotappioriskin puolestasi. Myyntisaatava poistuu taseestasi, joten maksuvalmiutesi ja tunnuslukusi paranevat.  

Laskujen oston ansiosta sinun ei tarvitse hallinnoida laskujasi, ja vältät riskin, että laskua ei makseta. Tarjoamme laskujen ostoa koko pohjoismaisilla markkinoilla ja voimme hoitaa vientilaskujasi myös eri puolilla maailmaa.

Laskurahoitus

Laskurahoitus on factoring-rahoitusta. Yhdistämällä laskujen oston ja laskurahoituksen, saat mahdollisimman ennustettavissa olevan kassavirran. Maksamasi provisio kattaa hallinnolliset kulut ja rahoituksen. Rahoituksessa kannamme myös maksuviiveriskin puolestasi. Collector bank voi halutessasi hoitaa myös maksumuistutukset ja perinnän, jolloin yrityksesi hallinnointi kevenee ja toiminta on kustannustehokkaampaa.

Laskurahoitus eroaa laskujen ostosta siinä, että Collector bank ei ota laskurahoituksessa luottoriskiä kantaakseen.

Exportfactoring, man som jobbar på ett lager

Vientirahoitus

Vientikaupoissa pitkät maksuehdot ovat tyypillisiä, ja ne aiheuttavat suuria haasteita sitoessaan pääomaa, sekä myös ennakoimattomia riskejä. Lisäksi maksukäyttäytyminen vaihtelee, mikä myös aiheuttaa pääoman sitoutumista, jos maksut tulevat myöhässä.

Jotta yrityksesi voisi kasvaa ja kehittää yritystoimintaansa luotettavasti, voimme auttaa sinua ottamalla kantaaksemme osan näistä haasteista ja riskeistä vientirahoituksen avulla. Lisäetuna mainittakoon, että voit poistaa nämä saatavat yrityksesi taseesta, koska Collector bank ostaa laskun ja ottaa luottoriskin kannettavakseen. Tämä vahvistaa yrityksesi kassavirtaa ja tunnuslukuja, ja yrityksesi voi keskittyä olennaiseen eli yritystoimintaan.

Factoring-palvelujemme avulla Frölunda Indians sai kassavirtansa hallintaan

Jääkiekkoseura Frölunda Indians on saanut kassavirtansa hallintaan Collector bankin factoring-palveluiden avulla ja seura sai kaupan päälle vielä hallinnollista tukea. 

Lue artikkeli

Factoring-palvelumme toimivat polttoaineena Demo Groupin kasvulle

Collector bankin factoring-palvelut toimivat polttoaineena Demo Group -yritykselle, joka pystyy nyt hoitamaan suuria toimeksiantoja ja silti antamaan asiakkaille pitkiä maksuaikoja.

Lue artikkeli